Word donateur

Juridische procedure

Afgelopen maanden hebben we ons als Stichting Zeeland Tolvrij via verschillende acties ingezet voor een tolvrije tunnel. Helaas is dit nog niet gelukt, tijd voor extra stappen! 

Wij vinden dat we in Zeeuws-Vlaanderen ongelijk worden behandeld, omdat we tol moeten betalen om ons eigen land te kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de vele overheidsvoorzieningen die je alleen kunt bereiken als je hier tol voor betaald. In een juridische procedure gaan we duidelijk maken dat er mensenrechten geschonden worden en dat de tol van de Westerscheldetunnel moet worden afgeschaft.

Hoe gaan we dat doen?

Als Stichting werken we samen met een ‘legal team’. Dit team bestaat uit twee bevlogen advocaten met Zeeuws-Vlaamse roots. Zij begrijpen ons probleem met de tolheffing als geen ander. Daarnaast maken wij gebruik van de expertise van Barbara Oomen, hoogleraar Sociologie van de Mensenrechten. Ook zal het Public Interest Litigation Project (PILP) ons ondersteunen. Het PILP is een project van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM).

De procedure richt zich in eerste instantie op het opheffen van de tol. Als dit lukt, dan willen wij nagaan of het mogelijk is om de tolgelden terug te vorderen die jij afgelopen 5 jaar hebt betaald. 

Help jij ook mee?

Een juridische procedure kost geld, en daarom hebben wij jouw steun nodig! Doneer een eenmalige gift, want zonder jouw steun redden we het niet! 

Doneer op  
NL24INGB0006592193
ten name van
"stichting Zeeland TOLVRIJ"
 
of via onderstaande knop

 

Doneer via iDeal