Acties

Referendum

Zie ook:  https://nos.nl/l/2341095

ZeelandTOLVRIJ pleit voor een betere compensatie waarbij betere verbindingen en dus ook een tolvrije Westerscheldetunnel onderdeel van is.  We willen met  raadplegend referendum de Provincie Zeeland duidelijk maken wat de Zeeuwen nu van het compensatiepakket vinden.  De meeste politieke partijen geven aan geen geluiden te hebben gehoord van Zeeuwen die zich niet kunnen vinden in het door de onderhandelaars bereikte resultaat. Dit terwijl er via polls bij omroep Zeeland en in de PZC er duidelijk andere signalen zijn afgegeven.  Voor de stichting ZeelandTOLVRIJ aanleiding genoeg om de Zeeuwen zelf te vragen wat zij nu van het compensatiepakket vinden.

We zullen eerst een “Inleidend verzoek voor het houden van een raadgevend referendum “ indienen.  Onze stichting zal daar minimaal 1000 handtekeningen  van Zeeuwse kiesgerechtigden voor op moeten halen. Daarop zal PS een besluit moeten nemen of ze de aanvraag willen honoreren. Daarna zal de stichting een definitief verzoek indienen vergezeld met de handtekeningen van zo’n 6000 kiesgerechtigde Zeeuwen.  

Zo’n referendum wordt georganiseerd als een gang naar de stembus. Wanneer tenminste 30% van de stemgerechtigden een geldige stem heeft uitgebracht is de uitslag geldig. Gedeputeerde Staten zal aan de Provinciale Staten een voorstel doen hoe met de uitslag omgegaan moet worden.

Download formulier eerste 1000 handtekeningen:

Formulier downloaden

Teken de petitie bij: Versloot aan de Axelsestraat 28 in Terneuzen

Bovenstaand formulier kan je gebruiken voor je handtekening.
Opsturen of brengen kan naar Stichting Zeelandtolvrij
                                                  P/a van Gistellelaan 16
                                                  4571 EK Axel

Ook kan dit afgegeven worden : Axelsestraat 75 , Oude Vaart 103 , Rivierenpark 1  allen in Terneuzen.
Markt 11 Sluis, Molenstraat 95 Clinge, Oranjeplein 1 in Breskens.Stickeractie

https://www.facebook.com/westerscheldetunneltolvrij/videos/208133916932027/

Heeft u deze ook al? We willen ons straks in heel Zeeland laten zien en natuurlijk ook ver daarbuiten.  Als u op ons rekeningnummer NL24INGB0006592193 van "stichting Zeeland TOLVRIJ" 2 euro stort krijgt u de sticker opgestuurd, 3 euro = 2 stickers, 4 euro is 3 stickers.....MAAR LET OP.... vanaf 5 euro betalen wij de postzegel. U ontvangt dan 5 stickers. Wanneer 10 euro betaalt ontvangt u 12 stickers. bij 20 euro 25stickers. Leuk om te verspreiden in het bedrijf of onder familie en vrienden! Als u in de omschrijving van uw overboeking uw straat, huisnummer, postcode en woonplaats vermeldt zullen wij de stickers zo snel mogelijk naar u opsturen.

Spuit maar los over de tunnel!

https://www.facebook.com/westerscheldetunneltolvrij/videos/232294487920717/

Maak een afspraak en haal zo'n mal om je eigen straatje schoon te spuiten en te voorzien van onze pakkende boodschap!