Acties

Referendum Update

Zie ook:  https://nos.nl/l/2341095

ZeelandTOLVRIJ pleit voor een betere compensatie waarbij betere verbindingen en dus ook een tolvrije Westerscheldetunnel onderdeel van is.  We wilden met een raadplegend referendum de Provincie Zeeland duidelijk maken wat de Zeeuwen nu van het compensatiepakket vinden.  Ruim 2300 Zeeuwse ondertekenaars ondersteunden ons verzoek om een referendum te houden over het compensatiepakket. 

Jammer maar heeft niet zo mogen zijn: Provinciale Staten van Zeeland (PS)heeft besloten ons verzoek niet te door te zetten. Wij willen er eigenlijk weinig woorden aan vuil maken. De Provincie kent een regeling waar mee de inwoners van Zeeland de mogelijkheid hebben om een referendum te houden. Die regeling is er omdat ook de Provincie besluiten kan nemen waar mensen het niet mee eens zijn. Met jouw handtekening hebben we geheel volgens de regels van het spel een verzoek ingediend. Vervolgens heeft PS gekeken of het besluit over het compensatiepakket  door de burgers mag worden becommentarieerd. Dat is dus niet volgens de spelregels. Als je vindt dat mensen mee moeten kunnen praten over besluiten en daar een regeling voor hebt afgesproken dan moet je dat volgens de regels beoordelen. Ook als het even niet goed uitkomt. Dat is niet gedaan.

En nu? We hebben bezwaar gemaakt bij de Provincie maar verwachten daar niet veel van. We kunnen vervolgens naar de bestuursrechter ons gelijk halen. Maar dat willen we niet; we komen dan uiteindelijk in een situatie waarbij we na nog eens duizenden handtekeningen op te halen de volgende afwijzing van PS zullen krijgen.  

Wij gaan wel richting de rechter, maar dan om aan te tonen dat de tunnelwet op een manier gebruikt wordt en consequenties kent die niet door de beugel kunnen. Wij gaan op zoek naar een platform waar niet de Provincie spelregels bepaalt maar een onafhankelijke instantie.

Stickeractie

https://www.facebook.com/westerscheldetunneltolvrij/videos/208133916932027/

Heeft u deze ook al? We willen ons straks in heel Zeeland laten zien en natuurlijk ook ver daarbuiten.  Als u op ons rekeningnummer NL24INGB0006592193 van "stichting Zeeland TOLVRIJ" 2 euro stort krijgt u de sticker opgestuurd, 3 euro = 2 stickers, 4 euro is 3 stickers.....MAAR LET OP.... vanaf 5 euro betalen wij de postzegel. U ontvangt dan 5 stickers. Wanneer 10 euro betaalt ontvangt u 12 stickers. bij 20 euro 25stickers. Leuk om te verspreiden in het bedrijf of onder familie en vrienden! Als u in de omschrijving van uw overboeking uw straat, huisnummer, postcode en woonplaats vermeldt zullen wij de stickers zo snel mogelijk naar u opsturen.

Spuit maar los over de tunnel!

https://www.facebook.com/westerscheldetunneltolvrij/videos/232294487920717/

Maak een afspraak en haal zo'n mal om je eigen straatje schoon te spuiten en te voorzien van onze pakkende boodschap!